kaldata.comАстронавти разкриват, че след кацането на Луната на Аполо 11, на

...
kaldata.comАстронавти разкриват, че след кацането на Луната на Аполо 11, на
Коментари Харесай

Космонавтите от Аполо 11: Мисията може да е инфектирала Земята с лунни микроби

kaldata.com

Астронавти разкриват, че след кацането на Луната на Аполо 11, на Земята може да са донесени лунни микроби. Трима астронавти извършват задачата тъкмо преди 50 години. NASA несъмнено има проект по какъв начин Земята да остане непокътната от гадинките от Лунната повърхнина.

Космонавтите носят специфични облекла. С връщането си те се слагат под карантина, където живеят до момента в който учените не открият, че няма нищо живо от Луната по тях, което да замърси нашата планета.

Интервюта с тях в нов документален филм на PBS, представени от Space.com, демонстрират, че проектът може да се е провалил. Въпреки подготовката, микроби може да са влезнали в атмосферата на Земята.

Мъжете споделят, че NASA е вярвала, че не е евентуално живи микроби от Луната да бъдат докарани на повърхността на нашата планета. Агенцията взема решение въпреки всичко да предприеме ограничения.

Астронавтът, Майкъл Колинс, който стои в командния модул, до момента в който Нийл Армстронг и Бъз Олдрин са на Луната, счита, че целият труд е отишъл напразно сега, в който са кацнали назад на Земята.

„ Погледнете го по този начин. Предполагаме, че има микроби на Луната. Връщаме се на борда. Командният модул към този момент е цялостен с тях. Той се приземява в Тихия океан. И какво става? Апаратът се отваря. Всички микроби излизат! “, споделя той.

Бъз Олдрин поддържа тази теза, до момента в който фрагменти демонстрират по какъв начин астронавтите са дезинфектирани на рафт до приземилия се транспортен съд. Казва, че спасителите са го избърсали с забрадка, която са хвърлили назад във водата.

„ Тези микроби са отишли на дъното на Океана. Чудя се дали са оживели там долу? “, споделя той с усмивка в изявлението.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР